Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1. Bolond az, aki a saját világában él. Én bolond akarok maradni, és úgy akarom élni az életemet ahogy megálmodom, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják.
 
 
 
 
 
2. Először magadban kell létrehozni a változást, amit a világtól követelsz!
 
 
 
 
 
 
3. „Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint amelyen nem nevettünk.”Chamfor
 
 
 
 4. Ne add fel az álmaidat! Küzdj, harcolj és eléred azokat!
 
 
 
  
 
5. Vajon léteznek még olyan emberek aki k egy érintést sokkal többre tartanak egyetlen szónál? Megérinteni azt, akit szeretsz, érezni a testét a közeledben. Mi miért fontos, hogy mit várunk a szerelemtől vagy egyáltalán milyen az, ha megtalálod az igazit? Amikor hallgatni szavak nélkül együtt lenni, csodálatos érzés és csak az hogy fogja a kezed mennyi mindent jelent,többet ér mindennél!
 
 
 
 
 
 
 
6. Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízhatunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7. „Meg kell bocsátani mindig, mindenkinek megszámlálhatatlan sokszor, mert nincs olyan közöttünk, aki maga se volna bűnös, és így másokat büntethetne, vagy megjavíthatna.”- de azért van, ami nagyon fáj akkor is, ha már megbocsátottuk azt…
 
 
 
 8. Az ember egy napon rádöbben arra,
 
hogy az életben igazán semmi sem fontos.
 
Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás,
 
csak az, hogy valaki szeresse őt igazán.
 
 
 
9.Ördög is voltam és gyönyörű angyal, ahogy jól esett éppen. Földre rogytam, szálltam az égen. Voltam hű és hűtlen. Hol gazdag voltam, hol nagyon szegény. Bátor, bár néha féltem, de senki ne mondja rám: nem az álmaimnak éltem!
 
 
 
10. A világ számra te csak egy valaki vagy, de egy valakinek te vagy a világ!
 
 
 
 
 
11. „Ne küzdj túl erősen. A legjobb dolgok váratlanul történnek.” Gabriel Garcia Márquez
 
 
 
 
 
12. A jó szív akkor is szeret, ha a másik nem érdemli meg.
 
 
 
 
 
13. „Senki sem érdemli meg a könnyeidet, aki pedig megérdemli az nem fog sírásra késztetni” Gabriel Garcia Marquez
 
 
 
 
 
14. Csak azok látják meg a világot a maga valóságában, akiknek a szemét tisztára mosták a könnyek!
 
 
 
 
 
15. Akiknek látszunk, mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk senki sem.
 
 
 
 
 
 
16. Ha erővel vesszük rá magunkat, hogy hűségesek maradjunk ahhoz, akit szeretünk, az a hűtlenségnél semmivel sem különb.
 
 
 
17. El kell engedned a múltad, hogy lehessen jövőd.
 
 
 
18. És eljön, az idő mikor magad sem tudod, hogy ki vagy vagy, mit akarsz…
 
 
19. Ami elmúlt, eljöhet még!
 
 
 
 
 
 
20. „Az élet végén megállva visszanézünk az elmúltakra, azt fogjuk mondani: sokat szenvedtem, sokat csalódtam,de szerettem.”Alfred de Musset
 
 
 
 
 
 
 
21. És mi az élet, ha nem az álom keresése, az álomé, hogy valaki azt mondja: igazából, teljes szívből szeretlek.
 
 
 
 
 
 
22. Egyikünk élete sem könnyű. Legyen bennünk kitartás,és mindenek előtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt - kerül, amibe kerül - meg tudjuk valósítani.
 
 
 
 
 
23. Álmodunk a reményről, változásról, tűzről, szeretetről, halálról, és egyszer csak bekövetkezik. Az álom valóra válik, és végül a válasz az élet nagy kérdéseire úgy bukkan fel, mint felkelő nap a hegyek mögül. Oly sok küzdelem, hogy az értelmét, a célját megleljük, végül egymásban találjuk meg azt. A közös átélt mesébe illő és evilági élmények. Alapvető emberi vágy, hogy megtaláljuk a hozzánk tartozókat, hogy kötődjünk, és hogy érezzük szívünk mélyén, hogy nem vagyunk egyedül.
 
 
 
 
 
 
 
24. Nem változtathatjuk meg a múltat; elég ha nem feledjük a szép emlékeket, s bölcsességet merítünk egykor elkövetett hibáinkból. Nem jósolhatjuk meg a jövőt; elég, ha remélünk és fohászkodunk a legjobbért, a helyesért, s hiszünk abban, ami vár reánk. Egyszerre elég megélni egy napot, élvezve a jelen perceit, s mindig törekedve arra, hogy még jobbak, még kedvesebbek legyünk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25. A szeretet megfogalmazhatatlan dolog. Olyan, amit leírni nem lehet, még talán körül írni sem. Nélküle az ember elveszne, vele viszont boldog. Mindenkinek szüksége van rá, mint, hogy adhasson, mint, hogy kaphasson.
 
 
 
26. Soha nem szabad félned a kudarctól, játszd végig a játékot!
 
 
 
 
 
 
 
27. Csodák igenis vannak, és az álmok néha valóra válnak.
 
 
 
 
 
 
 
28. Ma van az a nap, amikor megünnepeljük a pillanatokat - megállunk, hogy érezzük a napfényt, és saját szivárványt építünk. Ma van az a nap, amikor megünnepeljük a lehetőségeket, és nekivágunk saját kalandjainknak. Ma van az a nap, amikor élünk és nem aggódunk, amikor megünnepeljük az örömöt, amikor időt találunk álmainkra, és arra, hogy higgyünk a csodákban.
 
 
29. „Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.” George Eliot
 
 
 
 
 
30. Feküdj le egyszer csak úgy egymagad, nézz fel az égre, s engedd el magad, hagyd, hogy a csillagok messze repítsenek, hagyd a szíved, hogy amerre akar arra vigyen.
Öleld át most azt akit szeretnél, tedd azt amit amúgy sohasem tehetnél, mert egyszer lehet csak szabad a szíved igazán, egyszer egy romantikus, csillagos éjszakán.
 
 
 
31. „Oly sokféleképpen össze lehet törni egy szívet.
 
A mesék teli vannak szerelemtől összetört szívekkel,
 
pedig igazán csak az töri össze a szívet, ha elvesszük
 
tőle az álmokat - legyenek azok bármilyen álmok.” Pearl Buck
 
 
 
32. „Ha az ember szeret valakit, mindig megdobog később a szíve, mikor hall róla, vagy látja.” Márai Sándor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
33. Az életem felborult, de még élem az álmaimat.
 
 
 
 
 
 
34. Nehéz olyasmire várni, amiről tudod, hogy talán soha nem fog megtörténni; de még nehezebb feladni, mikor ez az, amit mindig is akartál.
 
 
 
 
 
 
35. „Sohasem értjük meg a másikat, sohase ismerhetjük meg akaratának, vágyainak minden hullámzását. Sohasem sejthetjük a másik lelkének misztériumát, bármily közel érezzük is hozzánk." Maupassant
 
 
 
 
 
36. Mondd, mit teszel, ha nem lesz holnap, hogy elmondd, amit el kell mondanod? Mondd, mit teszel, ha nem lesz holnap, hogy megtedd, amit meg kellett volna tenned? Mondd, mondd, mit teszel, ha hibázol, újra és újra, és nem lesz rá lehetőséged, hogy jóvá tedd? Mondd el, mire vársz, hogy lépj, hogy boldog légy? Miért élsz tovább úgy, ahogy soha nem akartál? Mondd, mit ér az élet, ha a boldogság messze jár? Mit érnek az évek, ha nem hiányzik, aki vár? Mondd el, mit kellett volna tenned, és mondanod, ha lett volna még egy holnapod?
 
 
 
 
 
 
 
37. Soha ne sajnáld azt a dolgot, ami valaha megmosolyogtatott.
 
 
 
 
 
38. Néha az ember olyan dolgokhoz ragaszkodik, melyeket jobb lenne elengedni.
 
 
 
 
 
39. El kell távolodni a dolgoktól ahhoz, hogy valóban megértsük őket.
 
 
 
 
 
 
40. Az életem felborult, de még élem az álmaimat.
 
 
 
 
 
41.Hinned kell, hogy van tehetséged valamihez,
 
és ehhez a valamihez minden áron el kell jutnod.
 
 
 
 
 
 
 
 
42. Az álom valami, amire igazán vágysz, ami igazán fontos neked. Az álom valami, amit elképzeltél, és amiről nem szabad lemondanod. Mindegy, hogy nem érti senki, mindegy, hogy mit gondolnak róla. Ez a Te álmod, és mindet meg kell tenned érte, hogy valóra váltsd! Mindent. Nem szabad, hogy érdekeljen, mit gondolnak róla az emberek, nem szabad, hogy hagyd elrabolni álmaid. Ha a szíved szólít, követned kell szavát.
 
 
 
 
 
 
43. Inkább megéri merészen dönteni, és vállalni a hibázás kockázatát, mint hosszasan habozni, és túlkésőn megtalálni a jó megoldást.
 
 
 
 
 
44. Inkább vállalkozzak valami nagyra és valljak kudarcot, mint vállalkozzak a semmire és legyek sikeres.Rendkívüli emberek olyan átlagemberekből lesznek, akikben az elkötelezettségnek egy rendkívüli mértéke van meg.
 
 
 
45. Egy mondás szerint, onnan tudhatod, hogy fontos dolog történt az életedben, hogy utána már nem tudsz úgy élni, mint azelőtt. Kaptál valakit, vagy éppen elveszítetted, nagyon megbántottak, vagy te tetted, aztán pár pillanatra kívülről láthatod az életed. Érzed, valami végérvényesen megváltozott. Mélységeid kékje, magasságaid zöldje egymásra borul a távolból, apró pontok az emberek. Aztán belekortyolsz a kávédba, visszarepülsz a földi reggeledbe. Érzed a szemetelő esőt, de ma valahogy még ennek is örülsz. Mert változol.
 
 
 
 
 
 
 
46„ A sors akkor állít minket nagy döntések elé, amikor a legkevésbé sem számítunk rá. Ilyenkor derül ki, elég bátrak vagyunk-e, hogy megváltoztassuk az életünket. Ilyenkor nem tehetünk úgy, mintha mi sem történt volna, és nem hivatkozhatunk arra, hogy még nem vagyunk felkészülve a döntésre. A próba nem vár. Az élet nem néz hátra.” Paulo Coelho
 
 
 
 
 
47. Néha elég egy perc, ahhoz hogy az egész életed megváltozzon.
 
 
 
 
 
  
 
48. Ha összetörik a szíved, ne emészd a múltat, nézz a szebb jövő felé, és a szíved újra összetapad.
 
 
49. Az élet egy játék, de ügyelj arra, hogy hol rontod el, mert olykor pont ott sérül meg, ahol a legjobban nem szerettük volna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
50. Elmúlt, mint száz pillanat, s tudjuk mégis múlhatatlan, mert szívek őrzik nem szavak.
 
 
 
 
 
51. Ne vádoljunk senkit a múltért, a vád már úgyis hasztalan. Talán másképp is lehetett volna, most már mindennek vége van!
 
 
 
 
 
 
 
52. „Ha azt tartod, elveszett vagy, akkor el is vesztél. Ha azt hiszed, nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni. Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön. Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél. Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik." L.Ron Hubbard
 
 
53. „Már most is bennünk van az az erő, ami ahhoz kell, hogy megtegyük azokat a dolgokat, amelyekről el sem tudtuk képzelni, hogy lehetségesek. Ez az erő rögtön elérhetővé válik, amint a gondolkodásunkat/hitünket megváltoztatjuk.” Maxwell Maltz
 
 
 
 
 
 
54. Minden este elalvás előtt hazudunk magunknak és várjuk a reggelt, amikor naivan azt hisszük, hogy minden valóra vált.
 
 
 
 
 
 
55. Néha, megáll egy pillanatra az idő, egy-egy jelenet úgy marad meg bennünk, mint egy kimerevített kép, elhalkuló hangok, lelassult mozdulatok, semmi sem változik, aztán elmúlik a pillanat.
 
 
 
 
 
 
56. „Ha majd belefáradsz abba, hogy az legyél, aki nem vagy, akkor majd végre élvezheted az életet. Idővel rájössz, hogy ez nemcsak örömet szerez, hanem valami sokkal mélyebbet ad: értelmet az életednek." Paulo Coelho
 
 
 
 
 
 
57. „Sokszor és sokat nevetni; elnyerni az intelligens emberek megbecsülését, a gyermekek ragaszkodását; kivívni az őszinte kritikusok elismerését és elviselni a hamis barátok árulásait; örülni a szépnek, megtalálni másokban a jót; jobbítani egy kicsit a világon – egy egészséges gyerekkel, egy parányi kerttel vagy azzal, hogy biztos lábon állva élsz; tudni, hogy legalább egyvalaki könnyebben lélegzik, mert te voltál. Ez a boldogulás, ez a siker.”
Ralph Waldo Emerson
 
 
 
 
 
58. „Többet jelent az, hogy kik vagyunk valójában, mint az, hogy mások minek hisznek minket." Jawaharlal Nehru
 
 
 
 
 
59. „Te magad vagy az az erő, amely életre hívja a történéseket - a jót, a rosszat egyaránt. Rajtad áll, melyikre tartod magad érdemesnek: helyes gondolkodással a szerencsét idézed meg, vagy gondolkodás nélkül cselekszel, és bajokat zúdítasz az életedre. Rajtad múlik, bearanyozod-e napjaidat vagy feketére fested magad körül a világot.” Tatiosz
 
 
60. „Az életnek csak akkor van értelme, ha van kivel megosztani az érzéseinket.” Paolo Coelho
 
 
 
 
61. Mindegy, mi változik, a múlt mindig velem marad.
 
 
 
 
 
 
 62. Inkább utáljanak azért, mi vagyok,
 
mint hogy szeressenek, azért ami nem vagyok.
 
 
63. Azzal töltjük az életünket, hogy olyan dolgokra várunk, amiket nem birtokolunk - sohasem szakítunk időt és látjuk meg azt, amink valójában van.
 
 
 
 
 
 
 
64. Mindig azt mondd, amire gondolsz. Ha szeretsz valakit, mondd meg neki. Ne félj kifejezni önmagad. Nyújtsd ki a kezed, és mondd meg a másiknak, hogy mit jelent a számodra. Mert mire eldöntöd, hogy melyik a megfelelő időpont, már túl késő lehet.
 
 
 
 
 
 
65. „Kockáztatnunk kell - mondta. Csak akkor érthetjük meg az élet csodáját, ha hagyjuk, hogy a váratlan megtörténjen. Isten mindennap ad nekünk egy pillanatot, amikor megváltoztathatunk mindent, ami boldogtalanná tesz. S mi mindennap úgy teszünk, mintha nem vennénk észre ezt a pillanatot, mintha nem is létezne, mintha a ma ugyanolyan lenne, mint a tegnap, és semmiben sem különbözne a holnaptól. De aki résen van, az észre fogja venni a mágikus pillanatot. Bármikor meglephet minket: reggel, amikor bedugjuk a kulcsot a zárba, vagy az ebéd utáni csöndben, és a nap bármelyik percében, amelyik nem látszik különbözőnek a többitől. Mert ez a pillanat létezik, és ebben a pillanatban a csillagok minden ereje belénk száll, és segítségükkel csodákra leszünk képesek.
A boldogság sokszor áldás - de általában meg kell harcolnunk érte. A mágikus pillanat segít, hogy megváltozzunk, és elinduljunk az álmaink után. Lehet, hogy szenvedni fogunk, nehéz pillanatokat élünk át, és sok csalódás ér - de ennek egyszer vége lesz, és nem hagy gyógyíthatatlan sebeket. És amikor túl vagyunk mindenen, emelt fővel tekinthetünk vissza.
Szerencsétlen, aki nem mer kockáztatni. Lehet, hogy soha nem csalódik, soha nem ábrándul ki, és nem is szenved úgy, mint azok, akik egész életükben egyetlen álmot követnek. De amikor visszatekint - hiszen mindannyian visszatekintünk-, meghallja, amit a szíve súg: "Mit csináltál azzal a rengeteg csodával, amit Isten elhintett a hétköznapjaidban? Mit csináltál azokkal a talentumokkal, amelyeket rád bízott a Mestered? Elástad mindet egy mély gödörbe, mert féltél, hogy elveszíted őket. Íme hát az örökséged: a bizonyosság, hogy eltékozoltad az életed."
Szerencsétlen az, aki hallja ezeket a szavakat. Mert ettől kezdve már ő is hinne a csodákban, életének mágikus pillanatait azonban örökre elveszítette." Pauolo Coelho
 
 
 
 
 
 
 
66. „Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeladás között. És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel és a társaság a biztonsággal. És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét és a bók nem esküszó. És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével. És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez. Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér. Műveled saját kertecskédet, magad ékesíted fel lelkedet, nem mástól várod, hogy virágot hozzon neked. És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz; hogy valóban erős vagy és valóban értékes.” Veronica A. Shoffstall
 
 
 
 
 
67. Mind azt hisszük, nagyok leszünk, és kicsit csalódunk, ha reményeink nem valósulnak meg. De néha a reményeink alaptalanok. Néha amire számítunk, könnyen elhalványul amellett, ami váratlanul ér. Miért ragaszkodunk a reményeinkhez? Mert amire számítunk, az tartja bennünk a lelket. A reményeink tartanak talpon. Amire számítunk, az csak a kezdet. Amire nem számítunk, attól változik meg az életünk.
 
 
 
68. „Mindig lesznek emberek, akik meg fognak bántani, tehát nem szabad feladnod a hitet. Csak légy óvatos!” Gabriel García Márquez
 
 
 
 
69. Légy büszke arra, amit eddig elértél, s higgyél abban, hogy milyen messze tudsz még elmenni.
 
 
70. Felejtsd el a következményeket, és ugorj neki ,ha ez, amit akarsz akkor megéri.
 
 
 
 
 
 
71. Túl sok ember törekszik arra, hogy az legyen, mint amit mások elvárnak tőle, de ez semmit sem jelent. A lényeg az, hogy önmagad legyél!
 
 
72. „Az élet legfőbb boldogsága az a meggyőzés, hogy szeret bennünket valaki, hogy magunkért, jobban mondva magunk ellenére szeret." Victor Hugo
 
 
 
 
 
73. Minden álmodért harcolnod kell, hiszen ki tudja: lehet, hogy amelyiket elengeded, éppen az tenne teljessé!
 
 
74. Majd jön, akit keresek, ha akar. Annyira akartam a lényeget, hogy kiugrott a kezeim közül, és a nagy kapkodásban elfelejtettem, hogy valójában én mit akarok, én ki vagyok. A boldogság közel van, itt van az orrunk előtt, csak nem látjuk.
 
 
 
 
 
75. „Bár minden ember az volna, aminek látszik; vagy pedig ne látszanék olyannak, ami nem!” William Shakespeare
 
 
 
76. „Ott ült a padon, könnyek peregtek az arcán, és tudni akarta, amit minden gyerek tudni akar, amikor valaki, akit szeretett, hirtelen eltűnik a színről: miért történik, miért velem történt, van ennek valami oka, vagy csak egy őrült rulett kerék forog? Ha jelent valamit, akkor mit kezdjek vele? Ha semmit nem jelent, akkor hogyan viseljem el?” Stephen King
 
 
77. „Hát láss olyannak, amilyen valóban vagyok. Nem én hazudtam, ha szemed csak a részt látta bennem, és a jóban, mely részem, ismerni vélt engemet. Álmoddal mértél; én az álmodónak mit mondhatok? Ne légy a börtönöm! Csalódtál, de ne tarts engemet csalónak, amiért álmaidhoz nincs közöm.” Szabédi László
 
 
 
 
78. „Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindenkivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd… A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét. A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és minden őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk.” Elbert Hubbard
 
 
 
 
 
79. Mindig azt mondd, amire gondolsz. Ha szeretsz valakit, mondd meg neki. Ne félj kifejezni önmagad. Nyújtsd ki a kezed, és mondd meg a másiknak hogy mit jelent a számodra. Mert mire eldöntöd, hogy melyik a megfelelő időpont már túl késő lehet. Ragadd meg a napot. Soha ne sajnálkozz. És ami a legfontosabb, maradj közel barátaidhoz és családodhoz, mert ők segítenek abban, hogy azzá légy, ami ma vagy.
 
 
 
80. „Ha változást akarsz a világban, a változást magadon kell elkezdened.”Mahatma Gandhi
 
 
 
 
 
 
81. Nem akarok úgy felébredni egy nap, hogy ráébredjek: már túl késő ahhoz, hogy megtegyem azokat a dolgokat, amiket akartam.
 
 
 
 
82. „Ha valamit elkezdtetek, be is kell fejeznetek. Sosem szabad feladni, követni kell az álmokat még nehéz időkben is.„ Sofia Boutella
 
 
 
 
 
 
83. Vannak azok a pillanatok, amikor már annyira csordultig vagy mindennel, annyira nem érzed a fájdalmat, a hiányt, a csalódást sőt, már az ürességet sem érzed. Vannak azok a pillanatok, amikor már csak nevetni tudsz. Nevetni a jón, a rosszan, nevetni azon, hogy mennyire pocsék is minden.
 
 
 
 
 
 
 
84. Az élet csupán szenvedések sorozata. Csalódni abban, aki a szívünkben a legelső helyen volt, a legfájdalmasabb dolog. Elveszíteni a vágyainkat, az valóban tragédia. De a fájdalom, ami belülről éget, arra ösztönöz, hogy ne adjuk fel. Nem élhetünk életünk végéig a múlt árnyékában. Egyszer majd mindenki megtalálja a jobbat, az álmait, mindazt amiért, és akiért élni, küzdeni érdemes. És akkor majd a múlt már csak egy emlék marad, ami akár a jövőnk is lehetett volna.
 
 
 
 
 
85. Fura dolog ez a hiányérzet. A legváratlanabb időben jelentkezik, képtelen helyzetekben. Betöri az ajtót. Nem kopogtat, nem kérdezi, hogy alkalmas-e, és a legfontosabbat is elfelejti, hogy fel vagyok-e rá készülve. Csak jön és beköltözik a lelkembe. Próbálom nem észrevenni, elterelni a gondolataimat. De azokon a napokon, mikor meglátogat, a könyvek közül előkerül egy réges-régi fénykép, a rádióban felcsendül egy évek óta nem hallott dal vagy az utcán elsuhan egy ismerős kabát. Emlékeztet azokra az időkre, mikor még nem ismertem őt, a hiányt. A múlt boldogságából azonban csak egy pillanatot engedélyez. Végül megtör. Fájdalmat ébreszt és könnyeket fakaszt. Az időt lelassítja, az álmokat elkergeti, és mikor már minden energiámat elszívta, elmegy. Elmegy úgy, ahogy jött, kérés nélkül váratlanul.
 
 
 
 
 
 
86. Én nem szeretem az álmokat. Becsapnak, elhitetik velem azt mi nincs. Az álmaimban minden lehetséges, minden valóra válik. De sajnos túl élethűen. Néha elhiszem, hogy az a való, és a szívem, érzem boldog, egy pillanat alatt megváltozik minden. S már- már az álombeli önmagam lesz, ha csak pár órára is a valós énem. S mikor már minden sikerülne, eltűnt az összes fájdalom a szívemből, s tervezném a jövőt, hirtelen tör rám az ébredés. Szemem könnyes lesz, a torkom összeszorul a fájdalomtól. Minden, ami szép volt, s jó, meg sem történt. Csupán egy kép volt, egy elképzelt világ. Pedig olyan valósnak tűnt, oly tisztán éreztem az élet szépségét. Én inkább nem álmodok többé. Mert fáj az ébredés.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
87. Furcsa dolog hazaérkezni. Minden ugyanúgy néz ki, ugyanolyan az illata, ugyanúgy érzel. Aztán rájössz, hogy az egyetlen dolog, ami változott, az te vagy. Benjamin Button k. é.
 
 
 
 
 
88. Az élet arról szól, hogy bízz az érzéseidben. Kockáztass! Merj önmagad lenni! Tanulj a múltból. Becsüld meg az emlékeket. És vedd észre; az élet mindig megy tovább!
 
 
 
 
89. „Nem tudom, nem azért vannak-e kivilágítva a csillagok, hogy egy napon mindenki megtalálhassa a magáét.” Antoine de Saint-Exupéry
 
 
 
 
 
 
 
 
90. „Hogy rágalmazni, rúgni, szidni, tudtak, de megalázni nem tudott soha senki, hogy, bár tévedtem sokszor, de helytálltam a bajban, s nem élt e Földön ember, kinek én talpat nyaltam.” Faludy György
 
 
 
 
 
91. Van egy pont, ahol a kislányból nő lesz. Egy pont, ahol legyőződ a félelmet. Egy pont ahol kiborulsz. Egy pont, ahol már csak röhögünk mindenen. Egy pont, ahol már nem agyalsz. Egy pont, ahol erősnek kell lenned, és egy másik, ahol elgyengülhetsz. Egy pont, ahol az extázis kezdődik. Egy pont, ahol minden bölcsességedre szükség van, és egy másik,ahol újra kisgyerek lehetsz, ha arra vágysz. Mindig van egy pont...
 
 
92. Amíg vannak akik féltékenyek rád és utálnak addig valamit nagyon jól csinálsz.
 
 
 
 
 
 
 
93. Nem az számít, hogy mekkorát ütsz, hanem az, hogy mennyi ütést állsz ki, amikor talpon kell maradni, hogy mennyit bírsz, amikor folytatni kell.
 
 
 
 
 
94. Életünket a lehetőségeink határozzák meg; azok is, amiket elszalasztottunk.
 
 
 
 
 
95. „Sosem késő, hogy az legyél, ami lenni akarsz. Nincs korlátozva az idő, bármit bármikor elkezdhetsz. Változhatsz, vagy maradhatsz a régi, nincsenek szabályok erre. Lesznek nagyszerű és rossz pillanataid - remélem, te tele leszel jóval. Remélem látsz majd olyan dolgokat amiken ledöbbensz. Remélem érzel majd olyat, amit addig sohasem éreztél. Remélem találkozol olyan emberekkel, akik másként látják a világot. Remélem olyan életed lesz, amire majd büszke lehetsz. De ha mégsem, remélem lesz elég erőd hogy újrakezdd.” Benjamin Button különös élete
 
 
 
 
96. Megbocsátottam a megbocsáthatatlant, megpróbáltam pótolni nélkülözhetetlen embereket és elfeledni az elfeledhetetleneket. Sokszor cselekedtem indulatból, okoztam csalódást és csalódtam olyanokban, akiktől sosem vártam volna. Öleltem, hogy védelmet nyújtsak és nevettem, mikor már nem bírtam tovább. Szereztem örök barátokat. Szerettem és szerettek. Repkedtem a boldogságtól, de volt, hogy teljes erővel mentem a falnak. Sokszor éreztem, meghalok a vágytól, közben féltem, elveszítek valakit, aki nagyon fontos számomra. A végén elvesztettem, de túléltem! És még most is élek.! Az életet nem csak túlélem és Neked sem ajánlom, hogy ezt tedd. Élj!! A harcba elszántan kell menni, az életet szenvedélyesen átölelni, emelt fővel veszteni és merészen győzni, mert a világ a bátraké és az élet túl sokat ér ahhoz, hogy jelentéktelenné váljon.
 
 
 
 
 
97.„A kudarc és a visszautasítás nélkülözhetetlen lépések a sikerhez vezető úton. A hibáinkból tanulunk, és egyre közelebb jutunk a céljainkhoz. A sikeres emberek számára nem létezik kudarc, csak tapasztalatszerzés.” Adam Jackson
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.