Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


    Cameron Diaz

Kép

Cameron Diaz

   

Teljes neve: Cameron Diaz

Született: 1972. augusztus 30.

Születési hely: San Diego, Long Beach, Kalifornia

Hajszíne: természetes szőke

Szeme színe: égszínkék

Apja: Emilio (olajfúró brigádvezető / kubai amerikai)

Anyja: Billie ( export ügynök / német, amerikai és angol származású)

Lánytestvére: Chimene

Kapcsolatai: Jared Leto (jelenleg), Matt Dillon (1997-1999), Carlos De La Torre (5 évig, pontos dátum ismeretlen)

Foglalkozás: modell/színésznő

 

 

   Az 1972. augusztus 30-án Long Beach-en, Kaliforniában született Cameron Diaz élete semmiben sem különbözött,bármely más amerikai lányétól. Természetesen azonban, egyedülálló szépségével kitűnt a többiek közül.

   Cameron apja, Emilio egy kubai származású amerikai, brigádvezető volt a California Oil Company-nál. Anyja, Billie, aki német, amerikai és angol származású volt, import-export ügynökként dolgozott. Cameron Long Beach-en nőtt fel testvérével, Chimene-nel.

   Mint kortársai, Cameron is állandóan modern zenét hallgatott és játszotta a kemény csajt. De serdülőkora közepétől fogva, Cameron hollywoodi partikra kezdett járni és reggelig kimaradt otthonról. Bulizós korában vetett véget Cameron egy jó kapcsolatokkal rendelkező férfival folytatott szerelmének, aki megváltoztatta volna az életét.

   Jeff Dunas vette észre Cameront az egyik ilyen buli alkalmával és felajánlotta neki, hogy bejuttatja az Elite Modellügynökséghez. Bár Cameron először gyanúsnak találta az ajánlatot, elvette a férfi névjegykártyáját és sokáig egyeztett szüleivel és barátaival.

   Miután elhagyta Long Beach-et, modellként beutazta a világot, és olyan magazinok címoldalán tündökölt, mint a Mademoiselle és a Seventeen. 21 évesen azonban Cameron visszatért Kaliforniába. Annak ellenére, hogy továbbra is modellként dolgozott, tudta, hogy többet szeretne elérni.

   1994-ben elhatározta, hogy részt vesz a gumiarcú Jim Carrey főszereplésével forgatott Maszk c. filmben eljátszandó rövid szerepre kiírt meghallgatáson. Bár semmilyen színészi gyakorlata nem volt, Cameront választották a film női főszerepére.

   Bár Cameront választották a Mortal Kombat c. film főszerepére is, melyhez el kellett sajátítania a harcművészeteket, a csuklója megsérült és búcsút mondhatott a filmnek.

   Viszont a Maszk c. film után olyan sok kritikát kapott, hogy Cameron tökéletesíteni szerette volna színészi képességeit, tartózkodva a potenciális kasszasikerektől és inkább az olyan alacsony költségvetésű filmekre koncentrálva, mint Az utolsó vacsora, Féktelen Minnesota Keanu Reeves-szel, vagy a Head Above Water, melyben Harvey Keitel feleségét játszotta.

   Amint Cameron megérezte, hogy elérte színészi képességei csúcsát, visszatért a nagy filmekhez, s főszerepet vállalt az Álljon meg a nászmenet c. filmben, amelyben Julia Roberts-szel játszott együtt. The National Association of Theater Owners (NATO) ekkor ismerte el mozisikereit és őt választotta a Jövő női sztárjának.

   Nem sokkal ezután, megint csak sikert aratott Az élet sója c. filmben Ewan McGregor partnereként. Sajnos, a filmet nem fogadta ilyen örömmel a kritika.

   Cameron igazán nevet magának a mára már emblematikussá vált szerepével szerzett a Keresd a nőt c. filmben, melyben partnerei Ben Stiller és Matt Dillon voltak. Bár Cameron majdnem három évig együttjárt Dillonnal, akivel a filmforgatáson ismerkedett, a párocska nemrégiben szétvált.

   Nemrégiben Cameron főszerepet játszott Al Pacinoval az Any Given Sunday c. filmben, John Cusack-kal a John Malkovich - menetben (melyben alig ismerhető fel), legutóbb pedig a Charlie angyalaiban alakított nagyot a hasonlóan csinos Drew Barrymore -ral és Lucy Liu-val.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.