Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

    Britney Spears

Kép

 

Teljes Név: Britney Jean Spears

 

 Születési Idő: December 2, 1981

 

 Születési Hely: Kentwood, Louisiana

 

 Horoszkóp: Nyilas

 

 Szülők: Jamie and Lynne Spears

 

 Testvérek: Bryan, 21 éves és Jamie Lynn, 8 éves

 

 Becenevek: Bit-Bit,Brit

 

 Hajszín: világos barna

 

 Szeme színe: barna

 

  Hobbik: vásárlás, olvasás, filmek

 

 Kedvencei: Mariah Carey, Whitney Houston, Madonna

 

 Kedvenc ételei : Fagylalt, Hot Dog

 

 Kedvenc itala: édes jeges tea, Sprite

 

 Kedvenc színe: világos kék

 

 Kedvenc filme : My Best Friend's Wedding, Steel Magnolias

 

 Kedven sportok: Kosárlabda, Úszás

 

 Kedvenc csapatai: Chicago Bulls, New York Yankees

 

 Kedvenc színész: Tom Cruise, Mel Gibson, Brad Pitt

 

 

 

Rövid életrajz:

 

17 évesen Britney Spears élvezi, hogy olyan, és az a lány, aki. Szereti a pukkasztó színeket, vásárolni, amíg meg nem szakad, a romantikus regényeket és a tengerparton eltöltött idilli napokat. Egy tini, aki kiegyensúlyozottan élénkké teszi a pop-világot az ellenállhatatlan dal-kollekcióival, melyek a Jive Records segítségével készült debütáló albumán és kislemezein találhatók.

 

Producere Eric Foster White (Whitney Houston, Hi-Five,'N Sync) és Max Martin (Robyn, Backstreet Boys, Ace of Base). Az albumon látszik és hallatszik Britney friss energiája, zenei kíváncsisága. A From The Bottom Of My Broken Heart gyengéd melódiájától kezdve, a Baby One More Time pezsgő funkyján és a Soda Pop reggea ütemein keresztül a lenyűgözően átélt Jets sláger You've Got It All-ig (ami csak az amerikai albumon található meg), Brit eleven, biztos hangstílusa mámorít minket. "Olyan előadó akarok lenni, akihez mindenki tud kapcsolódni, aki fiatal, boldog és vicces" — mondja.

 

Az energikus, különc kamaszlány viselkedés ellenére Britney is taposta a szokásos utakat. "Én is végigcsináltam a promóciós dolgokat, mint mindenki, de ez csak egyszer van egy évben" — mondja igen eredeti tini életstílusáról. "Mindössze énekelnem kell és imádok utazgatni."

 

Kisgyermekkora óta előadott különböző táncszemléken, helyi templomi kórusokban, próbaénekléseken vett részt Atlantában, a Disney Channel Mickey Mouse Club nevű sorozatában, amikor még csak 8 éves volt. Túl fiatalnak találták a sorozathoz, de túl tehetségesnek ahhoz, hogy elutasítsák. Egy producer, aki szintén jelen volt a műsoron, segített neki biztosítani egy ügynököt New York City-ben, ahol Brit az elkövetkező három nyáron tanult a nevezetes Off-Broadway Dance Centerben és a Professional Performing Arts Schoolban. Egyúttal megkezdődtek fellépései országos kereskedelmi és Off-Broadway műsorokban, többek között az 1991-es komédiában, a Ruthlessben (Könyörtelen), amely alapjául az 1956-os thriller, a The Bad Seed szolgált. "Tíz éves koromban ezt a nagyom rossz gyerkőcöt játszottam, aki imádnivalónak tűnik, de igazából egy kis ördög. Nagyon vicces volt" — emlékszik vissza.

 

Végül mikor már elég idősnek számított, a 11 éves Brit kapott egy kívánatos szerepet a Mickey Mouse Clubban. Két évig szerepelt a sikeres orlandói gyerekműsorban (1993-1995). Ez volt az a bizonyos műsor sorozat, melyben Britney a mai *N Sync-es Justinnal és J. C. -vel együtt szerepelt. Sőt, a híres Christina Aguilerával is ebben a gyereksorozatban ismerkedhetett meg a nagy közönség. Christina és Britney jó barátnők még ma is, s ez derül ki az akkori képekből is, ahol szinte mindig egymás mellett vannak.

 

Később visszament Kentwoodba egy végre szokásos tanévre 14 évesen. "Egy ideig élveztem a dolgot, de aztán egyre inkább viszketőssé váltam, hogy megint elinduljak világot látni" — mondja.

 

1998 nyarán Britney áruházakban lépett fel. "Őrült egy dolog volt... Senki se tudta, ki vagyok, de láttam, hogy élvezték a zenét — nyilatkozta Brit a People magazinnak. Egy csomót vásároltam."

 

A popzene hű rajongója — kedvencei például Michael Jackson, Whitney Houston és Mariah Carey —, Britney mégegyszer elment New Yorkba, hogy folytassa álmát. "Mindig is énekes akartam lenni — mondja. Ez az, amit mindig is csinálni akartam egészen kis korom óta." Most Brit fejleszti szóló karrierjét, közben folytatja a gimnáziumot is, különtanárok segítségével. "Nagyon sok segítség kell a geometriához és a spanyolhoz" — mondja.

 

Azok után, hogy a tavaszi felvételek Martinnal Svédországban illetve New Jersey-ben Foster White-tal sikeresen lezajlottak, Britney készen állt arra, hogy fantasztikus hírnévre tegyen szert az egész világon. "Jobban imádok fellépni, mint akármi mást és látni, hogy az emberek odafigyelnek, meghallgatják a dalaimat. Tudom, hogy bizonyos dolgokat fel kellett adnom emiatt, de a legfontosabb, hogy nincs vészes bepótlandó hiányom a gimnáziumban. Amikor két éve otthon voltam, minden hétvégén elmentünk otthonról és azt csináltuk, amit éppen kedvünk tartotta. Csodálatos, ha azt csinálod, amit szeretnél, de nekem inkább ezt kell csinálnom!" Hát nem szerencse, hogy így gondolja?

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.