Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

      Brad Pitt

Kép

 

Brad Pitt

   

Teljes neve: William Bradley Pitt

Született: 1963. december 18

Születési helye: Shawnee, Okla., USA

Haja színe: szőke

Szeme színe: kék

Felesége: Jennifer Aniston

Végzettség: Kickapoo középiskola, Missouri Egyetem (újságírás, PR).

Apja: Bill - egy springfield-i szállítócég menedzsere

Anyja: Jane - középiskolai tanár

Testvérei: Julie - húga ; Doug - öccse

Hobbi: gitározás , biciklizés, fényképezés, építészet, kertészkedés

Kedvenc zenészei: Aerosmith, Radiohead, Bob Marley, The Rolling Stones, Smashing Pumpkins.

Csillagjegyei: Nap - Nyilas, Hold - Vízöntő

 

 

   William Bradley Pitt 1963. december 18-án, Shawnee-ben, Oklahoma államban született. A három testvér közül, ő a legidősebb. Pitt különösen aktív suhanc volt, míg a Kickapoo középiskolába járt. Bill Pitt, egy szállítócég menedzsere, gyermekeit (Brad, Doug and Julie) rendszeresen templomba járatta. Brad, ha éppen nem sportolt vagy énekelt az iskola zenés darabjaiban, akkor tényleg a templomban volt.

   Pitt mindig is moziőrült volt, de mégis úgy döntött, hogy a Missouri Egyetem újságíró szakára jelentkezik, ahol a reklámszakmára koncentrál és a kollégiumi közösség életét fogja élni.

   Nyilvánvaló, hogy a filmek iránti szeretete nem hagyta nyugodni, úgy döntött, hogy nyakába veszi L.A. -t, s tagja lesz a feltörekvő színészek társaságának - 2 jegy hiányzott a diplomához. Félelmében, hogy nem engedik el, szüleinek Bill-nek és Jane-nek azt mondta, hogy a pasadenai Art Center College of Designt célozza meg,.

   Pitt azonban Kaliforniában nem diák volt. Valójában felöltötte a csirke jelmezt az El Pollo Loco reklámjával és limuzinsofőrként dolgozott. Ezek az alkalmi munkák lehetővé tették számára, hogy színészképzőbe járjon, amit végül az esti szappanoperában, a Dallasban, majd az Another World nappali sorozatban való szereplés követett.

   Nemsokára megtörtént az első fontos filmes bemutatkozása is, egy alacsony költségvetésű thriller-ben, a Cutting Class-ban. Ebben a filmben találkozott Jill Schoelen szinésznővel, akinek rövid ideig udvarolt is. A No Man's Land, Less Than Zero és a Too Young to Die? (TV-film, itt alakult ki hosszantartó kapcsolata Juliette Lewis-szel) című filmekben való jelentéktelen szerepei után, Pittet elérte a siker a Thelma és Louise (1991) J.D. magányos vándorának 15 perces szerepével. Szemlátomást Pittnek az élet nem pusztán 15 perces hírnevet ítélt, és a szerepek lassan, de bizosan megtalálták őt.

   Még ugyanebben az évben Pitt megjelent a Johnny Suede-ban és 1992-ben Kim Basinger-el együtt szerepelt a Cool World című filmben. A ''A River Runs Through It'' Robert Redford rendezte drámában nyújtott alakítása után szerepelt olyan krimi-jellegű filmekben is, mint a Tiszta románc és a Kalifornia - A halál nem utazik egyedül (ismét Juliette Lewis-szel). Mindez a Szenvedélyek viharában című hőseposzban nyújtott alakítása után történt, amikor is a People magazin 1995-ben a ''legszexisebb élő férfi'' bélyegett ragasztotta rá.

   Ez a címke behatárolta lehetőségeit, pedig A River Runs Through It és az Interjú a vámpírral c. filmekben nyújtott alakításai igazán dicséretreméltóak. Pittnek nem kellett sokáig izgulnia, a továbbiakban több lehetősége is adódott, hogy bemutassa a kiemelkedő tehetségét.

   Szerepelt a Hetedik c. thrillerben (1995) mint David Mills nyomozó, korábbi jegyesével Gwyneth Paltrow-al, aki két és fél évig volt a kedvese. Még ebben az évben szerepelt a 12 majom (Jeffrey Goines) című filmben, amiért megkapta a Golden Globe-díjat, mint a legjobb mellékszereplő. Ezt követően 1996-ban ügyvédként jelenik meg a Sleepers című drámában és szerepel Harrison Forddal ''Az ördög maga'' c. filmben, ahol IRA terroristát játszik (a hiteles szerep kedvéért megtanulta az ír akcentust is).

   1997-ben a ''7 év Tibetben'' című filmben játszik (az egyik legjobb alakítását nyújtja) és a Halál szerepét kapja a ''Meet Joe Black''-ben is (szerencsére ez nem tette tönkre a karrierjét). 1999-ben Pitt rövid karakterszerepet kapott a ''John Malkovich menet''-ben. Az excentrikus és érdekes Tyler Durden Harcosok klubjában kiemelkedő alakítás volt, jóllehet néha nehéz volt nézni ezt a véres filmet.

   A szintén sztárbarátnő Jennifer Aniston, és az egyetlen kétszer ''legszexisebb élő férfi''-nek megszavazott Brad Pitt, hosszú, bulvársajtó által állandóan publikussá tett együttjárást követően végül 2000. július 29-én összeházasodott.

   Pitt jelenleg tagja a 20 millió dollárosok klubjának. Jelenleg a Guy Ritchie rendezte Blöff című filmben látható. A nemzedéke egyik legjobb színészének kikiáltott Brad Pitt számára a következő filmek vannak tervbe véve: The Mexican, Ocean's Eleven (mindkét film Julia Roberts-szel), The Spy Game, és a To the White Sea.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.