Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1. „A barátság igazi dicsősége nem az egymás felé
kinyújtott kéz, nem a kedves mosoly, nem is a társaság
öröme, hanem a lelki-szellemi megvilágosodás,
amelyben részed lehet, amikor rádöbbensz, hogy
egy embertársad hisz és bízik benned!”
 
 
 
 
 
2. „Ne feledd, a barátok örökre megmaradnak. Még akkor is, ha évek múlva találtok újra egymásra.”
 
 
3. A jó barát garantálja, hogy kihoz a börtönből,
de az igaz barát ott fog ülni melletted.
 
 
4. ”A jó barát olyan valaki, akivel együtt semmi különöset nem tesz az ember, aztán rájön, hogy a “semmi különös” nagyon is különös. A jó barát mindent elmesél magáról neked. A jó barát olyan valaki, aki tényleg örül, ha győztél, és megdolgoztál a sikerért. Olyan valaki, aki előtt nem kell védekezned, és nem kell jó benyomást tenned rá. A jó barát ennek a sok csodálatos valakinek a megkapó egyvelege, akivel közös emlékeid lesznek majd, akinek adsz, és akitől kapsz - ő a “most és mindörökké jó barát.”
 
 
5. Semmi sem éri meg a küzdelmet,
 
csupán a nevetés és a barátok szeretete!
 
 
6. A jó barát garantálja, hogy kihoz a börtönből,
 
 
de az igaz barát ott fog ülni melletted.
 
 
 
 
7. Két ember attól fogva számít igaz barátnak,
 
amikor hallgatásuk már nem jelent kínos csendet.
 
/Dave Tyson Gentry/
 
 
 
 
 
 
 
 
8. Nem sokra megyünk a barátságban, ha nem vagyunk hajlandók megbocsátani egymásnak apró hibáinkat. /Jean de La Bruyére/
 
 
 
 
 
 
 
9. A barátság az égvilágon semmit nem követel, kivéve egyvalamit: őszinteséget. Csak ezt az egyet, de ez nem kevés. (Ingmar Bergman)
 
 
 
 
 
 
 
10. A jó barát olyan valaki, akivel együtt semmi különöset nem tesz az ember, aztán rájön, hogy a “semmi különös” nagyon is különös. A jó barát mindent elmesél magáról neked. A jó barát olyan valaki, aki tényleg örül, ha győztél, és megdolgoztál a sikerért. Olyan valaki, aki előtt nem kell védekezned, és nem kell jó benyomást tenned rá. A jó barát ennek a sok csodálatos valakinek a megkapó egyvelege, akivel közös emlékeid lesznek majd, akinek adsz, és akitől kapsz - ő a “most és mindörökké jó barát.
 
 
 
 
11. Amikor minden hír rossz, és az ég teljesen szürke, és az összes csoki elfogyott, az egyetlen vigasztaló gondolat, hogy van egy olyan barátom, mint te.
 
 
 
12. Az emberek semmire sem vágynak úgy, mint önzetlen barátságra. Reménytelenül vágynak erre. (Márai Sándor)
 
 
 
 
 
13. Nem az az igazi barát, aki szenvedéseink közepette szánalommal fordul felénk, hanem aki irigység nélkül tudja szemlélni boldogságunkat. (Gustave Thibon)
 
 
 
14. Barát az, aki akkor is velünk tart, amikor az egész világ ellenünk fordul.
(Alban Goodier)
 
 
 
 
 
 
15. Ha barátod vagyok - érints meg. Semmi sem mutatja jobban szeretetedet, mint egy meleg ölelés. Mikor szomorú vagyok, egy gyógyító érintés mondja el, hogy szeretsz. Azt mondja el, hogy nem vagyok egyedül. Lehet, hogy az érintésed minden, amit kapok.
 
/C.S. Lewis/
 
 
16. Az igaz barát mindent tud rólad, mégis szeret.
 
/Elbert Hubbard/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17. A barát tudja, hogyan engedje el a füle mellett a mondandód javarészét, hogy csak a lényegre válaszoljon!
 
 /William Dean Howwels/
 
 
 
 
 
 
 
18. Azután a barátok sűrűjében lassan felfedezzük azt az egy barátot, akivel különösen jól érezzük magunkat, és akinek –ébredünk rá- rengeteg mondanivalónk van.
 
/Natalia Ginzburg/
 
 
 
 
 
19. Barátok közt a hallgatás az igazi beszélgetés. Nem a szavak számítanak, hanem az, hogy nincs szükség rájuk.
 
 /Margaret Lee Runbeck/
 
 
 
  
 
20. A barátság nem azért van, hogy valamit kapjunk, hanem hogy lehetőségünk legyen adni.
 
/Joseph Roux /
 
 
 
 
 
 
 
21. Az igazi barátok nem azok, akikkel leülsz egy órácskára dumálni és iszogatni. Az igazi barátokkal nem kell mindennap találkozni, az ember egyszerűen tudja, hogy ott vannak, ha szükség van rájuk.
 
 /Shirley Conran /
 
 
 
 
 
 
 
 
22. Talán nincs is olyan, hogy jó barát meg rossz barát - talán csak barátok vannak, olyanok, akik az ember mellett állnak, ha megsérül, és akik segítenek, hogy ne legyen olyan magányos. Talán értük mindig érdemes aggódni, reménykedni, ő értük érdemes élni. Talán még meghalni is, ha úgy kell lennie. Nincsenek jó barátok. Nincsenek rossz barátok. Csak olyan emberek, akik házat építenek a szívedben.
 
/Stephen King/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23. Nincsen szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem a barátainkban leltük fel az egész világot.
 
(Kölcsey Ferenc)
 
 
 
 
 
24. Az igaz barát a szükség és a veszély válságos idején ismerszik meg; amikor segítségének nemessége megmutatja lelkének értékét és szíve hűségét. /Ennius/
 
 
 
 
25. Barátom! Te sohasem vársz el tőlem túl sokat. Boldog vagy, ha sikert érek el, de kudarcaim sem változtatnak meg. Megadsz nekem minden segítséget, ami csak tőled telik - de még ennél is fontosabb, hogy itt vagy nekem. /Wendy Jean Smith/
 
26.A barátság egy fogalom melyet megfogalmazni nem lehet. Mely örökké él, és végig kísér.
 
 
 
27. Azt kérded ki az igazi, ki a valódi barát? Az, akinek megérted, minden kimondott és hang nélküli szavát. Kinek szemébe nézve meglátod minden apró baját, kit csendesen megvigasztalsz, ha könny borítja arcát, ha ok nélkül bezárkózik, te átmászod hallgatása falát. Kinek nem hagyod, hogy egyedül vívja kilátástalan harcát. Kinek villanásnyi mosolya, apró kis öröme elűzi minden bánatod, s köztetek nincs olyan, hogy alul múlod őt, vagy túlszárnyalod. Kinek látványa szívedet és lelkedet melengeti, kivel jó a csend szavát hallgatni, s együtt merengeni. Kinek nem számít, mit vétesz, kis-e vagy nagy hibát,
kivel ha beszélhetsz könnyebbé válik ez a nehéz világ. Az az igazi barát, kit szeretsz, tisztelsz, csodálsz, s ha választásra kerül sor, te szó nélkül mellé állsz. Az a barát, kinek egy kedves szava többet ér, a világ összes, minden kincsénél. Az a barát, kinek öröme az örömöd, bánata a bánatod, kinek barátságát minden körülmény közt vállalod.
 
 
 
 
 
28. Az indulaton, az önzésen túl élt ez a törvény az emberi szívekben, a barátság törvénye. S erősebb volt, mint a szenvedély, mely a férfiakat és nőket reménytelen indulattal egymás felé hajtja, a barátságot nem érhette csalódás, mert nem akart a másiktól semmit, a barátot meg lehetett ölni, de a barátságot, mely a gyermekkorban szövődött két ember között, talán még a halál sem öli meg: emléke tovább él az emberek öntudatában, mint egy néma hőstett emléke. S csakugyan, az is, hőstett, a szó végzetes és csendes értelmében, tehát szablyák és tőrök csattogása nélkül, hőstett, mint minden emberi magatartás, mely önzetlen. Ez a barátság élt közöttünk, s ezt tudtad jól.
 
/Márai Sándor/
 
 
 
 
 
29. Ki a barát?
 
Aki több mint más, aki figyel rád. Aki törődik veled, aki kedvel, szeret. Aki hibáidat javítani próbálja, aki megért, elfogad. Aki megbocsát, akiben feltétel nélkül megbízhatsz. Aki csak jót akar neked, aki nem féltékeny rád. Aki segít, aki meghallgat. Aki letol, ha kell, aki veled nevet, örül. Aki veled sír, szomorkodik. Aki tudja, hogy hogyan vágjon hátba, hogy az elérje célját. Aki gyermekként játszik veled, aki védi az ügyedet. Aki kiáll érted és melletted, aki nem tagad meg és le. Aki nyíltan felvállal, aki megkérdezi mi van veled,aki nem felejti el mit ígért neked.
 
 
 
 
 
30. A barátság az egyetlen olyan kapcsolat, amely kölcsönös, szabad választással jön létre. Nem velünk születik, mi teremtjük. Nem fertőzi meg semmilyen testi kapcsolat, vagy érdek. Nem akarunk egymástól semmit - egyszerűen csak jó együtt lenni. A barátság születése mindig együtt jár azzal az érzéssel, hogy találkoztunk már valahol. Hogy ismerem őt! Ez persze sejtelem, nem biztos, hogy így van. Sosem tudhatjuk, mitől vagyunk otthon egymásban. De ha a barátomhoz megyek: hazamegyek.
 
 
 
 
31. Néha az életben, te találsz egy különleges barátot. Valaki, aki megváltoztatja az életedet azáltal, hogy csak része annak. Valaki, aki megnevettet addig, amíg nem tudod abbahagyni. Valaki, aki meggyőz téged, hogy valóban van egy bezárt ajtó, ami csak arra vár, hogy kinyisd. Ez az örök barátság.
 
 
 
 
 
 32. Ahelyett, hogy vennék neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot, valamit ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája.
 
/Paulo Coelho/
 
 
 
33. Barát az, aki egy rettenetes napból is tökéleteset tud varázsolni.
 
 
 
 
 
 
 
34. Ha barát kell, a legjobb barátod leszek.
 
Ha magányra vágysz, én a csönded leszek, mert emberre vágysz, ki szeret, ki elfogad, s kit igaznak látsz.
 
 
 
 
 
 
 
35. Ha megfoghatnék egy szivárványt – megtenném, csak neked, hogy a szépségét megoszthassam veled. Azokon a napokon, amikor egyedül érzed magad, építenék egy hegyet, ami csak a tiéd lenne. Egy hely a kikapcsolódásra, egy hely, egyedül lenni. Ha a gondjaidat a kezemben tarthatnám, a tengerbe dobnám őket. De mindezeket nem vagyok képes megtenni. Nem tudok hegyet építeni, vagy megfogni egy szivárványt, de engedd, hogy az legyek, amit a legjobban tudok. Egy barát, aki mindig itt van.
 
 
 
36. Barát az, ki megértést kínál, ha az élet meggyötör, kinek mindig van annyi mosolya, mely derűssé varázsolja a napodat, ki elfogad olyannak, amilyen vagy, s boldog, hogy épp ilyennek lát. Donna Levine-Small
 
 
 
37. A barátaid úgy fogadnak el, ahogy vagy, kiteljesítenek és támogatnak, hogy merj az lenni, aki valójában vagy!
 
 
 
38. A Barátság jó, nagyon jó. A Barátság szép, nagyon szép. A Barátság őszinte, nem hazudik. A
Barátság áldozatot hoz, bármi történjen is. A Barátság támaszt ad, egy váll, amin bármikor kisírhatod magad. A Barátság biztonságot nyújt, mint egy fal, védelmez minden rossztól. A Barátság boldogságot ad, nem lehet leírni; ezt csak érezni lehet. A Barátság odaadó, mindent feláldoz. A Barátság fontos, a Barátság kell!
 
 
 
 
 
39. A barátságnak hatalmas jelentősége van életünkben. Csak a barátodra számíthatsz minden pillanatban, ő az, aki, ha igaz barátod, megmondja véleményét. Vele lehet a legjobbakat beszélgetni, nevetni, vagy épp az ő vállán sírhatod ki magad.
 
 
 
 
40. A Barátommal minden gondunkat elmondjuk egymásnak. Sokszor nem tehetünk semmi, hogy megoldjuk, de tudjuk, hogy ott vagyunk egymásnak, lesve egymás szavát, s ennél több segítség nem is kell.
 
 
41. Egy átlagos barát még sose látott sírni Téged,
az igaz barátnak mindig ott a válla, hogy kisírd magad rajta.
Egy átlagos barát nem tudja szüleid keresztnevét,
az igaz barát még szüleid mobilszámát is tudja.
Egy átlagos barát szuper ajándékkal állít be a szülinapi bulidra,
az igaz barát a segít a buli előkészületeiben és a romeltakarításban.
Egy átlagos barát utálja, ha olyankor hívod, mikor már lefeküdt aludni,
az igaz barát letol, hogy miért hezitáltál felhívni.
Egy átlagos barátnak beszélhetsz a gondjaidról,
az igaz barát segít megoldani őket.
Egy áltagos barát vendégként viselkedik nálatok,
 az igaz barát kinyitja a hűtőt és kiszolgálja magát.
Egy átlagos baráttal vége a barátságnak egy nagyobb veszekedés után,
az igaz barát úgy gondolja, addig nem is igazi a barátságotok, amíg igazán össze nem vesztetek egyszer.
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.